Марин Чилич с положителна проба



01-08-2013 00:00 | Станко Димов
Хърватският тенисист Марин Чилич бил признал на бившия си треньор Боб Брет, че е дал положителна допинг проба по време на турнира в Мюнхен. Това твърдят медии в Загреб, цитирани от британския вестник The Guardian.

24-годишният състезател е имал високо ниво на глюкоза, което се получило от хранителна добавка, чийто етикет Чилич не бил прочел внимателно. Мръня разбрал за положителната проба по време на Wimbledon и затова се отказал преди мача си от втория кръг, като тогава обяви, че е контузен в коляното.

„Той ми каза за положителната проба по телефона. Марин каза още, че е съдействал на ITF за името на продукта и производителя. Човек от щаба на Чилич купил препарата. Някои ще кажат, че е допуснал грешка, но това е безотговорност“, коментира Боб Брет, който беше наставник на хърватина от 2004-а до май тази година.

От Международната тенис федерация отказаха да потвърдят новината за сайта SI.com. Те няма да публикуват комюнике, преди тенисистът да даде обяснения пред независим трибунал.

По подобен казус „изгоря“ Димитър Кутровски, който беше наказан първоначално за 2 години за използване на неразрешена съставка в напитка, на чийто етикет тя не е била написана с името, което фигурира в списъка на неразрешените вещества. В последствие санкцията на софиянеца бе намалена до 15 месеца и изтече на 14 май.

Преди дни Виктор Троицки получи забрана за година и половина да играе професионално, защото не бил дал кръвна проба.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини