Дейвид и Готие шампиони на Световните игри



05-08-2013 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в скуоша Никол Дейвид и Грегори Готие станаха шампиони на Световните игри в Кали, Колумбия, които са най-голямата проява на неолимпийските спортове.

При жените Дейвид спечели за трети път златния медал за Малайзия. На финала тя се наложи над австралийката Натали Гринам с 11:6, 11:9, 11:8. Двубоят беше на високо ниво. 29-годишната Никол пое инициативата от средата на първия гейм и не я изпусна до края. Гринам оказа сериозна съпротива и пробва всичко, за да спечели, но това не се оказа достатъчно.

Бронзовият медал е за младата състезателка на Франция Камий Серм.

При мъжете Готие се изправи в спора за титлата срещу германеца Зимон Рознер и го победи с 9:11, 11:7, 11:5, 11:4, за да донесе на страната си първо злато в скуоша от тези състезания.

В края на първия гейм Рознер поведе с 10:9 и после след отсъждане за топка в аут, взе гейма. Готие обжалва решението на реферите и немецът спортсменски се съгласи топката да бъде преиграна ("лет"). Все пак Зимон взе частта. След това бившият номер едно от Екс-ан-Прованс вдигта оборотите и спечели убедително срещата.

Голяма беше радостта на домакините от Колумбия, след като техният представител Мигел Анхел Родригес донесе първия медал от Световните игри. Той взе бронза без игра, тъй като англичанинът Питър Баркър не излезе на корта заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини