Азаренка и Надал триумфираха в Синсинати



19-08-2013 00:00 | Станко Димов
Виктория Азаренка и Рафаел Надал спечелиха титлите от турнира в Синсинати, щата Охайо, след победи на финала над американски тенисисти.

При дамите втората в схемата Вика надделя над световната номер едно Серина Уилямс с 2:6, 6:2, 7:6(6). В заключителната част спортистката от Беларус поведе с 4:2 гейма и 30:0, но Серина отвърна със серия. Американката спечели 11 от следващите 14 точки и доведе нещата до 5:4. Тя сервираше за мача, но Азаренка вкара сета в тайбрек.

Европейката реализира втория си мачбол след бекхенд на съперничката й в мрежата. Това бе едва трета победа на Виктория срещу Серина от 15 мача.

При мъжете Надал написа история с успеха си. Испанският левичар се наложи над Джон Иснър със 7:6(8), 7:6(3). Рафа вече има титли от всички турнири от сериите „Мастърс 1000“. Той има рекордните 26 купи от сериите и изравни върховото постижение на Новак Джокович от 5 трофея в една година.

Надал измъкна двата тайбрека, за да стигне до девета титла за сезона и общо 59-а в своята кариера. Бившият номер едно в света удължи и серията си на твърди кортове до 15 победи, след които беше и успехът в три сета над Григор Димитров в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини