Български победи в Добрич



18-09-2013 00:00 | Станко Димов
Продължава отличното представяне на българските тенисистки на международния турнир "Изида къп", който е с награден фонд 25 000 долара и се провежда в Добрич.

След като във вторник Борислава Ботушарова даде началото с 6:3, 6:4 срещу холандката инди де Фрооме, днес още три българки записаха победи и се класираха на осминафиналите като бройката може и да се увеличи.

Националката Изабелла Шиникова се наложи над сръбската квалификантка Наталия Костич с 6:4, 6:4 и очаква водачката в схемата и шампионка от турнира в София миналата седмица Патриция Майер-Ахлайтнер. Шиникова вече си осигури 8 точки за световната ранглиста, където сега е №374.

Виктория Томова надигра участващата с "уайлд кард" Иванка Карамалак (Русия) с 6:0, 6:3 и в следващата фаза ще играе с победителката от мача между квалификантката Вивиан Златанова и №2 в схемата Кристина Кучова (Словакия), чийто двубой започва по-късно днес.

Диа Евтимова се наложи в българското дерби срещу Ани Вангелова с 6:3, 6:1 и се изправя след това срещу петата поставена и миналогодишна победителка в "Изида къп" Анне Шефер от Германия.

Ботушарова научи днес своята съперничка на осминафиналите. Това е швейцарката Ксения Кнол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини