Три българки на четвъртфинал в Добрич



19-09-2013 00:00 | Станко Димов
Три български тенисистки - Диа Евтимова, Виктория Томова и Борислава Ботушарова, се класираха за четвъртфиналите на международния турнир "Изида къп" в Добрич, който е с награден фонд 25 000 долара.

Първа на корта излезе Борислава Ботушарова. Тя победи със 7:6 (6), 6:2 швейцарката Ксения Кнол. Пазарджиклийката направи 6 пробива в двубоя, а допусна четири. Ботушарова вече си осигури 14 точки за световната ранглиста. В следващия кръг тя се изправя срещу №4 Джулия Коен от Съединените щати.

Държавната шампионка Виктория Томова беше още по-категорична и се наложи с 6:3, 6:1 над втората поставена Кристина Кучова от Словакия. Томова е загуби само 7 гейма в двата си двубоя в Добрич.

Националката Диа Евтимова победи миналогодишната шампионка и №5 в схемата Анне Шефер от Германия с 6:4, 6:2. В първия сет Евтимова поведе с 5:2 гейма, но съперничката върна пробива и сервираше за 5:5, когато Диа успя да затвори сета. Във втория Шефер поведе с 2:0, но българката се мобилизира и спечели последните шест гейма в двубоя. Следващата опонентка на Евтимова е третата в схемата Кристина Дину.

Друга националка - Изабелла Шиникова, отстъпи в три сета на водачката в схемата и победителка от "Алианц къп" Патриция Майер-Ахлайтнер от Австрия. Софиянката загуби след 7:5, 3:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини