Пет българки продължават в Русе



09-10-2013 00:00 | Станко Димов
Третата поставена в схемата на международния тенис турнир за жени в Русе Борислава Ботушарова се класира на осминафиналите. Тя се присъедини на този етап към други три българки: водачката в схемата Изабелла Шиникова, Далия Зафирова и Джулия Терзийска. Към тях се прибави по-късно и името на Габриела Михайлова (на снимката).

Победителката от Варна и финалистка от Албена Ботушарова се наложи с 6:4, 6:0 над Ани Вангелова. В следващия кръг 18-годишната държавна шампионка в зала и отборно се изправя срещу Керстин Пекъл от Австрия, която победи с 6:1, 6:1 Невена Георгиева. Пекъл замени в последния момент шампионката от Albena Open Вивиан Златанова. Пазарджиклийската е изчерпала лимита си от 10 турнира при жените със състезанието в Албена, което спечели в неделя. На 9 ноември, когато ще навърши 16 години, Златанова ще може да играе в 12 турнира на ITF до следващия си рожден ден.

Държавната шампионка до 18 години Габриела Михайлова се изправи срещу Ингрид-Александра Раду от Румъния и се наложи с 6:1, 5:2 и отказване на съперничката. На осминафиналите Михайлова излиза срещу осмата поставена Ева Вакано от Холандия.

Втората поставена Виктория Томова отпадна на старта. Шампионката на България отстъпи на италианката Аличе Матеуци с 2:6, 6:7(1).

Загуби на старта претърпяха Александра Караманолева, Десислава Златева и Виктория Желева. Караманолева отстъпи на Ана Михаила (Румъния) с 3:6, 2:6, Златева отпадна след 0:6, 2:6 срещу №4 Михаела Боев (Белгия), а Желева загуби от №5 Лина Гьорческа (Македония) с 0:6, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини