Българките спряха на полуфиналите



13-10-2013 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата Изабелла Шиникова и третата поставена Борислава Ботушарова отпаднаха на полуфиналите на международния турнир по тенис на червени кортове в Русе с награден фонд 10 хиляди долара.

Шиникова отстъпи от петата поставена Лина Гьорческа (Македония) с 2:6, 6:1, 6:7 (1). След 2:2 я първия сет Гьорческа спечели пет поредни гейма, взе първата част и поведе с 1:0 във втората. След това Шиникова подобри играта си и след два пробива изравни сетовете, след като спечели шест поредни гейма. В решителния трети сет българката водеше с 2:1, но македонката взе следващите четири гейма. Все пак Шиникова не се предаде и от 2:5 стигна до равенство 5:5. След това двете си размениха по един пробив, за да се стигне до тайбрек. В него Гьорческа бе безапелационна и спечели със 7:1 точки, за да стигне до мача за титлата.

В другия полуфинал държавната шампионка в зала и отборно Борислава Ботушарова загуби от седмата поставена Диана Сумова (Чехия) с 5:7, 3:6. 18-годишната българка пропиля преднина от 5:3 в първия сет, а във втората част тя взе пробив аванс за 2:1, но с четири поредни гейма Сумова стигна до обрат, а в последствие и до крайната победа.

Двете българки вземат по 6 точки за световната ранглиста.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини