Ангелик Кербер взе трета титла



13-10-2013 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата Ангелик Кербер от Германия спечели титлата на турнира за жени в Линц с награден фонд 250 000 долара. На финала левичарката от Кил се наложи с 6:4, 7:6 (6) над поставената под №3 Ана Иванович (Сърбия).

10-ата в световната ранглиста преди началото на турнира Кербер вече има 3 титли на сингъл в кариерата си, като това е първият й трофей за годината - след 5 загубени финала през този сезон. По-рано тази седмица Кербер си осигури и участие в заключителния турнир на WTA, който ще се проведе в Истанбул от 22 до 27 октомври.

16-ата в ранглистата на WTA Иванович пък остава с 11 титли на сингъл в кариерата си. Сръбската тенисистка, която е двукратна шампионка в Линц (2008, 2010), пък ще завърши сезона с участие на Турнира на шампионките в София от 29 октомври до 3 ноември. Тя получи "уайлд кард" от организаторите.

Кербер поведе с 4:1 с два пробива в първия сет, но Иванович направи силна серия от три поредни гейма, за да изравни за 4:4. Деветият гейм бе много оспорван, но в крайна сметка го спечели германката, която затвори първия сет малко след това. Сръбкинята започна вихрено във втория сет, повеждайки с 2:0 и 3:1. След това обаче в играта й настъпи спад и Кербер поведе с 5:3. В десетия гейм, при 5:4, германката сервираше за спечелване на срещата и поведе с 40:0. Иванович обаче не се предаде, спаси трите поредни мачбола и се пребори за гейма, а след това спечели своето подаване, повеждайки с 6:5.

Преди началото на тайбрека Иванович взе кратък медицински таймаут. Сръбкинята спечели първите две точки в тайбрека, но малко по-късно резултатът стана 4:2 за Кербер. Последва нов обрат и Иванович поведе с 6:4, но пропусна и тези два сетбола. При 7:6 точки Кербер стигна до четвърти мачбол и този път не сбърка, за да триумфира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини