Пиронкова отпадна в Люксембург



14-10-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отстъпи на германската тийнейджърка Аника Бек с 2:6, 2:6 в първия кръг на турнира в зала от категория "Интернешънъл" в Люксембург.

Мачът не започна добре за Цвети, която допусна пробив още в първия гейм, въпреки че поведе с 40:15. Тя постабилизира играта си, но Бек отново я проби за 4:1, възползвайки се от два бекхенда на пловдивчанката в аут. В осмия гейм 19-годишната германка сервираше за сета. Тя поведе с 40:0 и реализира още първия сетбол с отлично контрапие.

Пиронкова стартира с успешен сервис гейм. След това тя успя да постигне и първия си пробив в двубоя и да дръпне с 2:0. Но веднага след това Аника Бек направи рибрейк, а после изравни със сервис гейм на нула. 99-ата в света пловдивчанка допусна още един пробив за 2:3. Слабата игра на Цветана доведе до нов пробив - този път на нула, за 2:5. После Бек сервираше за място на осминафиналите. Тя дръпна с 40:0 и затвори при втората възможност.

Цвети Пиронкова си тръгва към България с една точка за световната ранглиста. Следващото й участие е на Турнира на шампионките в София от 29 октомври, където българката ще играе с "уайлд кард".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини