Garanti Koza генерален спонсор на ТоС



16-10-2013 00:00 | Станко Димов
Международната строителна компания Garanti Koza ще бъде генерален спонсор на Турнира на шампионките на WTA през 2013 г. Престижното тенис състезание ще се състои в София от 29 октомври до 3 ноември.

От името на базираната в Истанбул компания членът на борда на Garanti Koza г-н Серхан Байкал изрази задоволство от партньорството с Турнира на шампионките и смята, че "този турнир събира победителките в турнирите на WTA през 2013 г. и играе важна роля в развитието на спорта в тази част на света".

Като компания, която има бизнес интереси в София и съществен интерес в тениса, Garanti Koza се чувства на точното място да бъде свързана с Турнира на шампионките на WTA.

Garanti Koza в момента изгражда най-големия в света тенис център с 64 корта в комплекса Koza Park. Това съоръжение ще бъде домакин на турнира WTA Istanbul Cup и на Koza World of Sport Tennis Academy. Също в процес на изграждане е проектът на Garanti Koza Grand Kanyon в София, който ще обедини пазаруването, гостоприемството, отдиха и настаняването в една завършена лайфстайл среда.

Garanti Koza WTA Tournament of Champions ще се състои в София за втори път през 2013 г. и в него ще участват големи имена в световния тенис като Саманта Стоусър, Ана Иванович и Симона Халеп. "Ние наистина очакваме с нетърпение вълнуващ тенис в София през тази година", предсказва г-н Байкал.

"Ние сме много щастливи да приветстваме в нашия турнир мощна компания като Garanti Koza, която е с голяма отдаденост към тениса, и очакваме с нетърпение едно успешно и ползотворно партньорство”, заяви г-н Стефан Цветков, Директор на турнира и президент на БФТ.

„Развълнувани сме, че Garanti Koza подписа като главен спонсор на Турнира на шампионките, - заяви председателят и изпълнителен директор на WTA г-жа Стейси Аластър. – Дебютът на турнира в София миналата година беше огромен успех и ние сме радостни, че компания от световна класа със силни връзки с тениса, се включва, за да помогне да се издигне това състезание на ново ниво”.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини