Пиронкова отстъпи на Иванович



29-10-2013 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова не успя да повтори миналогодишния си победен старт в София и в днешния първи ден на Garanti Koza WTA Турнир на шампионките и отстъпи с 0:6 и 2:6 в дуел от група "Средец" срещу Ана Иванович.

За дебюта на Пиронкова в тазгодишното издание на звездната надпревара във ВИП ложите седнаха министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, председателят и изпълнителен директор на Женската тенис асоциация Стейси Аластър и легендите на българския спорт Христо Стоичков, Красимир Балъков, Любо Ганев и Валентин Йорданов. Първата ни ракета откри надпреварата и имаше най-тежката задача да се изправи срещу Иванович, която е двукратна шампионка от изданията в Бали и единствена няма загуба в турнира. "Пазя много добри спомени от Бали и искам да ги съживя в София", намекна за големите си амбиции още на жребия вчера бившата №1 в света.

И играта й в първия сет срещу Пиронкова й пасваше напълно. Безпощадно агресивна, Иванович го спечели с 6:0, а най-добрата тенисистка на България спечели едва 8 точки. Имаше шанс да се закрепи в сета при 0:3 и да спечели подаването си, но на два пъти мрежата се намеси в полза на сръбкинята.

Във втория сет при 1:1 Цвети стигна до точка за пробив, Иванович обаче не загуби концентрация и отново излезе напред в резултата. Ана използва момента и удари Пиронкова в собственото й подаване за 3:1, но Цвети още веднъж доказа колко е непримирима на корта и веднага върна пробива. После обаче сръбкинята отново стигна до точка за пробив и нашето момиче и подари гейма с двойна грешка. При 4:2 гейма и сет в актива й, Иванович трудно можеше да бъде спряна и затвори двубоя с 6:2 за 56 минути.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини