Ник Матю с трета световна титла



04-11-2013 00:00 | Станко Димов
Англичанинът Ник Матю спечели за трети път световната титла по скуош. На финала в Манчестър той преодоля в драматичен двубой Грегори Готие от Франция с 11:9, 11:9, 11:13, 7:11, 11:2 след 111 минути игра.

Матю стана едва петият състезател с три златни медала след Джеф Хънт от Австралия, пакистанците Джанагир Хан и Джансер Хан и Амър Шабана от Египет. Готие пък имаше лошия шанс да загуби и при четвъртото си участие на финал на световно.

33-годишният скуошист от Шефилд поведе с 2-0 гейма и изглеждаше, че ще успее лесно да спечели. И в двете части французинът водеше, но Ник успяваше да направи обрат – в първата от 6:9 точки, а във втората от 6:8.

В оспорвания трети гейм Матю губеше със 7:10, но спечели следващите четири разигравания, за да получи мачбол. Грег не трепна и изравни след перфектна къса, а после измъкна и гейма. В четвъртия Готие беше неудържим и изравни общия резултат. В решителната част англичанинът беше преобразен и нижеше уинър след уинър, за да спечели убедително гейма, мача и световната титла.

"Мачът беше много тежък и физически, и психически. Грег ме победи във Филаделфия и ми даде урок, който научих добре. Вече мога да се откажа – три финала и три успеха. Но не искам. И в най-смелите си мечти не съм си представял, че мога да постигна това”, заяви след награждаването Ник Матю, който стана най-възрастният световен първенец след Джеф Хънт през 1980 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини