53-ият в света спря похода на Надал



02-10-2010 13:38 | Станко Димов

Голямата сензация на турнира в Банкок вече факт! Световният номер 1 Рафаел Надал напусна турнира, след като на полуфиналите претърпя загуба в три сета от сънародника си Гийермо Гарсия-Лопес.

 

Срещата продължи 2 часа и 45 минути, а 53-ият в света Лопес се наложи с 2-6, 7-6 (3), 6-3. Поражението пък е осмо за Надал от началото на годината и първо след историческия триумф на US Open.

 

"Никога досега не бях побеждавал номер 1 в света. Това със сигурност е най-добрият двубой в моя живот. Всичко бе фантастично. Шокиран съм," коментира Гарсия-Лопес.

 

Мачът днес по никакъв начин не вещаеше подобен развой. Рафа започна в типичния си стил и спечели бързо първия сет с 6-2. През втория сет обаче се случиха повече от странни неща.

 

Рафа получи цели 16 възможности да пробие подаването на Гарсия-Лопес и да затвори мача, но не се възползва от нито една от тях. Така се стигна доп тайбрек, спечелен от Лопес със 7-3 точки.

 

В заключителния трети сет 53-ият в света получи първата си точка за пробив и се възползва, повеждайки шокиращо с 3-1 гейма. До края Гарсия-Лопес издържа на напрежението и записа най-стойностната победа в кариерата си.

 

Така в неделния финал в Банкон ще видим Гилермо Гарсия-Лопес и Ярко Ниеминен, който по-рано през деня надви в два сета Бенямин Бекер (Германия). 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини