Федерер - Надал на полуфинал



09-11-2013 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер се класира на полуфиналите на заключителния турнир на най-добрите тенисисти в Лондон. В епичен мач от група "Б" шесткратният шампион в състезанието надделя над Хуан Мартин дел Потро с 4:6, 7:6(2), 7:5 за близо два часа и половина игра. Победителят изриза утре срещу Рафаел Надал. В другия полуфинал играят Новак Джокович и Станислас Вавринка.

В първата част Дел Потро проби и при 5:4 сервираше за сета, въпреки че в предишните няколко гейма швейцарецът доминираше. Федерер стигна до точка за 5:5, но блъгодарение на отличния си начален удар аржентинецът успя да се измъкне частта.

Делпо продължи с добрите си изяви и поведе с 3:1 гейма във втория сет. От този момент обаче рекордьорът по титли от Големия шлем вдигна оборотите и процента на вкаран първи сервис и доведе нещата до 4:3 в своя полза. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Федерер беше неудържим. Той поведе с 6:2 точки и реализира с ас още първия си сетбол.

Това не отчая Кулата от Тандил и той дръпна с 3:0 в решителната част. Роджър успя да върне брейка за 2:3. След дълго дебнене шесткратният мастърс шампион нанесе удар за 6:5 след пробив на 15 и вече сервираше за място на полуфиналите. В заключителния гейм Дел Потро имаше точка за връщане на брейка, но Федерер устоя. На свой ред бащата на близначки стигна до мачбол и го реализира с ас.

Надал води с 21-10 победи срещу Федерер. Но швейцарския маестро е спечелил и двата им мача на Мастърса в зала "О2" в Лондон. През 2010 година на финала Роджър спечели с 6:3, 3:6, 6:1. Година по-късно в групите на турнира испанецът загуби с 3:6, 0:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини