Сърбия без Типсаревич на финала



14-11-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на Сърбия понесе сериозен удар в навечерието на финала за Davis Cup срещу шампиона Чехия в Белград от петък до неделя. Втората ракета в тима на Богдан Обрадович Янко Типсаревич не успя да премине фитнес теста и отпадна от състава.

Вместо него капитанът повика 23-годишния Душан Лайович, който се присъединява към Новак Джокович, илия Бозоляц и Ненад Зимонич. За чехия ще играят Томаш Бердих, Радек Щепанек, Ян Хайек и Лукаш Росол.

Лайович е №117 в световната ранглиста и ще трябва още в петък да се изправи срещу Бердих във втория сингъл. В първия се срещат Джокович и Щепанек. Душан е роден в Белград и досега имаше само едно участие в националния отбор. То беше през 2012 година при победата над Швеция с 4-1 в Ниш. Тогава Лайович игра в петия мач без значение срещу Филип Пърпич и спечели с 6:4, 6:4.

Въпреки проблемите домакините се надяват отново да триумфират в "Београдска Арена", както през 2010 година, когато Сърбия за първи път спечели трофея.

"След онзи голям успех си мислехме, че може никога повече да нямаме шанса да се борим за титлата в Davis Cup пред родна публика. Но ето, че три години по-късно имаме втора възможност, което е страхотно! Ще използваме сплотеността, която имаме като отбор и нашият опит, за да спечели отново", коментира с оптимизъм победителят от Мастърса в Лондон Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини