Египтянин с първа титла от Световните серии



17-11-2013 00:00 | Станко Димов
Мохамед ел Шорбаджи от Египет спечели турнира по скуош от Световните серии в катарската столица Доха, който беше с награден фонд 150 000 долара. На финала той се наложи над световния шампион Ник Матю от Англия с 11:5, 5:11, 11:6, 6:11, 11:4 след един час и 23 минути игра, за да спечели първа титла от такава категория.

Мощно подкрепян от публиката 22-годишният Ел Шорбаджи започна устремно и след няколко непредизвикани грешки на Матю взе първия гейм. Йоркширецът реагира мигновено и изравни общия резултат. Ник постигна пет поредни точки от 2:2 и не допусна да бъде застигнат.

Последва нова размяна на удари и така се стигна до пети, решителен гейм. В него британецът поведе с 3:0 точки, но бившият световен шампион за юноши направи отлична серия и поведе с 5:3. В следващото разиграване Ел Шорбаджи скъса кордаж, което донесе точка за Матю. С новата ракета африканецът беше неудържим и набързо стигна до 10:4. Още при първия мачбол Мохамед триумфира, след като направи ник.

"Миналата година, когато получих купата за вицешампион в Катар, обещах на организаторите че ще се върна и ще спечеля турнира. Така че много съм щастлив, че удържах на думата си", заяви с усмивка Ел Шобраджи.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини