Студентка от Харвард изравни Никол Дейвид



18-11-2013 00:00 | Станко Димов
Американката Аманда Соби спечели турнира по скуош в Лос Анджелис от категорията WSA 10. Така 20-годишната левичарка взе четвърта титла за годината, с което изравни постижението на световната номер едно Никол Дейвид. Любопитен детайл за Соби е, че тя е редовна студентка в Харвардския университет.

На финала водачката в схемата Соби се наложи над №4 Тесни Евънс от Уелс с 11:7, 11:1, 11:6 след 32 минути игра. Младата американка спечели турнира в Калифорния без да загуби нито един гейм по пътя си.

За Аманда това беше и юбилейна десета титла в кариерата. Тя се включи и в паралелно провеждащото се първенство и на двойки. В него Соби стигна финал, заедно с директорката на турнира Виктория Симондс.

Състезанието в Лос Анджелис беше последното за сезона за Аманда Соби. Тя ще заляга над учебниците и по тази причина пропуска последния турнир от Световните серии в Хонконг в началото на декември. Следваащат изява на младата американка ще бъде на 18 януари 2014 година в Ню Йорк на J.P Morgan Tournament of Champions.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини