Легендата Шабана десет години в Топ 10



02-12-2013 00:00 | Станко Димов
Маестрото на скуоша Амър Шабана стана едва четвъртият в света, който може да се похвали, че цяло десетилетие е в Топ 10 на ранглистата. Преди левичарят от Египет това са постигали единствено Дейвид Палмър, Питър Никъл и Тиери Линку.

В публикуваната вчера класация на Мъжката скуош асоциация (PSA) 34-годишният ветеран от Кайро е девети. Шабана дебютира в челната десетка през януари 2004 година, след като в края на предишния сезон сензационно спечели първата от четирите си световни титли.

"Чувствам се късметлия за моята кариера и за това, че още се състезавам - тези 10 години изминаха толкова бързо! Чувствам се толкова силен физически и психически, както и преди, но преживях болести и контузии в последните две години, които ме карат да работя здраво. Най-доброто ми представяне беше при спечелването на първата световна титла през 2003-а. Да взема четири шампионски купи беше сбъдната мечта за мен, но да бъда първият египтянин световен шампион е нещото, което ме прави особено горд", призна Амър Шабана пред официалния сайт на PSA.

В ранглистата за декември продължава да води друг египтянин - Рами Ашур. Втори е отново Грегори Готие от Франция. На трето място се е изкачил световният първенец Ник Матю от Англия. След успехите си в Катар и Египет 22-годишният Мохамед ел Шорбаджи се изкачи с две позиции до рекордното за него четвърто място в света. Пети е англичанинът Джеймс Уилстроп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини