Григор е спортист №2 на България



16-12-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров беше определен за Спортист №2 на България в анкетата на "Нове Холдинг". Това е най-доброто представяне на 22-годишния Димитров в класацията, където беше на шеста позиция през 2012-а. Той е и единственият представител на ракетните спортове в челната десетка. Гришо донесе първа титла за страната от турнир на АТР с успеха в Стокхолм и достигна до рекордното 22-о място в световната ранглиста. Димитров получи 1331 точки.

За най-добър спортист на България беше определен световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов с 1392 т. На трето място с 961 точки остана №1 за миналата година - боксьорът Кубрат Пулев.

По-рано днес президентът на БФТ Стефан Цветков изрази на пресконференция мнение, че според него Григор Димитров заслужава да бъде избран за спортист на България за 2013-а година.

„Аз съм пристрастен и мисля, че Григор трябва да бъде избран за Спортист на годината. Това е новина, която ще се появи в световните медии. В момента Григор е най-споменаваният роден състезател, той е емблемата на България по света и ние сме горди с него", заяви Цветков.

Още четирима представители на тениса и бадминтона намериха място в класацията. Цветана Пиронкова 34-а, Стефани Стоева е №51, Петя Неделчева е №61, а Линда Зечири е 98-а. Общо 108 спортисти получиха точки.

Крайно класиране за "Спортист на годината"

1. Иво Ангелов (борба)
2. Григор Димитров (тенис)
3. Кубрат Пулев (бокс)
4. Цветан Соколов (волейбол)
5. Ивет Лалова (лека атлетика)
6. Иван Марков (вдигане на тежести)
7. Владимир Дъбов (борба)
8. Силвия Митева (художествена гимнастика)
9. Георги Иванов (лека атлетика)
10. Станилия Стаменова (кану-каяк).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини