Федерер ще работи с Едберг



28-12-2013 00:00 | Станко Димов
Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер за втори път в кариерата си ще работи с шведски треньор. Той нае бившия номер едно в света Стефан Едберг до началото на Откритото първенство на Австралия през януари. Години наред швейцарският маестро работи с Петер Лундгрен, който беше наставник после и на Григор Димитров.

Федерер вече работи с носителя на шест трофея от Шлема Едберг по време на тренировъчния му лагер в Дубай. По негова препоръка Роджър пробва ракета с по-голяма глава.

"Едберг е мой идол от детството. Той ще се присъедини към моя екип и Северин Люти и ще работи с мен минимум за 10 седмици този сезон", каза Федерер.

Швейцарецът завършва 2013 година като №6 в ранглистата и за първи път от 2002 година не достигна до финал на турнир от Големия шлем. Федерер е поредният от световния тенис елит, който наема бивш голям тенисист за свой треньор.

Преди дни Новак Джокович обяви Борис Бекер за свой тренрьор. Анди Мъри работи с Иван Лендъл, а Марин Чилич - с Горан Иванишевич.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини