Серина пак шампионка в Бризбън



04-01-2014 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс защити титлата си от турнира в Бризбън, който е от категория "премиер". На финала американката се наложи над втората в схемата и ранглистата Виктория Азаренка с 6:4, 7:5. При мъжете за титлата ще спорят две големи звезди, които са вече на по 32 години: Роджър Федерер и Лейтън Хюит.

Серина започна агресивно и реализира единствената точка за пробив в сета. Тя завърши частта с 14 печеливши удари срещу само три за тенисистката от Беларус. В следващия сет Уилямс поведе с пробив с 2:0, но Азаренка спечели следващите четири гейма. Серина възстанови равенството при 4:4. След това тя проби за 6:5 и хладнокръвно сервира за мача.

"Вика е голяма шампионка и много обичам да играя срещу нея. Надявам се да се срещнем и в Мелбърн, защото това ще значи, че сме стигнали до финала. Благодаря на публиката за подкрепата", заяви Серина Уилямс, за която титлата е под номер 58 в кариерата.

При мъжете рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се наложи над Жереми Шарди от Франция с 6:3, 6:7(3), 6:3. За швейцарския маестро финалът в Бризбън е 114-и в кариерата, като е спечелил 77 трофея. Федерер играе по съвет на новия човек в щаба си Стефан Едберг с ракета с по-голяма глава.

Бившият номер едно Лейтън Хюит показа майсторство, смелост и дух и зарадва местната публика с победа на полуфинала над Кеи Нишикори след 5:7, 6:4, 6:3 в 40-градусов пек. За австралиеца това е 45-и финал, в който ще търси първа титла от 2010 година, когато надигра на финала в Хале точно Федерер.

Двамата тенис динозаври имат до момента 26 мача, в които Роджър е постигнал 18 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини