Пиронкова победи и Кърстя



06-01-2014 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова продължава победната си серия на тенис турнира от категория "премиер" в Сидни, Австралия. Българката записа четвърти пореден успех като в първия кръг на основната схема надигра с 6:4, 6:1 Сорана Кърстя от Румъния.

Двубоят на тръгналата от квалификациите Цвети срещу 22-ата в света Кърстя продължи малко повече от един час, като за това време Пиронкова допусна по един пробив в двата сета, но на свой ред успя пет пъти да вземе подаването на съперничката си.

Българката успя първа да стигне до пробив за 4:2 в първата част, но минути по-късно Кърстя върна пробива. При 5:4 в своя полза Пиронкова направи втори пробив и затвори сета.

Втората част започна с нов пробив на Цвети. Румънката го върна за 1:2, но до края на сета не успя да вземе повече нито един гейм. Така пловдивчанката има вече 80 точки за ранглистата.

На осминафиналите в Сидни съперничка на Цветана е намиращата се под №52 в ранглистата Варвара Лепченко. Узбечката с американски паспорт влезе в схемата като "щастлива губеща" и днес победи с 6:3, 3:6, 7:5 Светлана Кузнецова.

Цветана Пиронкова води с 3-1 победи срещу Лепченко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини