Цвети на полуфинал в Сидни



08-01-2014 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова вече е на полуфинал на турнира от категория "премиер" в Сидни, Австралия. Тръгналата от квалификациите пловдивчанка записа шеста поредна победа, като победи със 7:6(2), 6:3 третата в схемата и седмата в света Сара Ерани от Италия.

За Цвети това е първи полуфинал от 2012 година, когато стигна до тази фаза на Турнира на шампионките в София, и общо осми в нейната кариера. Тя ще се завърне със сигурност в Топ 100 на 13 януари, защото вече си осигури 210 точки за класацията.

В първата част двете състезателки си размениха по три пробива и логично се стигна до тайбрек. В него след 2:2 точки Пиронкова спечели следващите пет разигравания, за да поведе с един сет. В следващия Цветана дръпна с два пробиа с 4:1 гейма. Сара Ерани върна единия, но след това българката спечели двубоя.

За достигане до първи финал в турнир на WTA Цвети ще трябва да преодолее втората поставена и №6 в ранглистата Петра Квитова. Тя взе дербито на чешките левичарки срещу Луцие Шафаржова със 7:6(4), 6:2. Пиронкова е загубила и трите си мача срещу Квитова. За последно те играха на четвъртфинал на Wimbledon през 2011 година, а след успеха чехкинята стигна и до титлата в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини