Световното е в родния град на Никол Дейвид



11-01-2014 00:00 | Станко Димов
Световното първенство по скуош за жени за 2013 година все пак ще се проведе. То ще се състои в Пенанг, Малайзия, от...17 март 2014-а. Градът е известен като родно място на най-добрата състезателка в последните години Никол Дейвид.

Състезанието ще е с награден фонд 120 000 долара и ще започне в Nicol David International Squash Centre. Полуфиналите и финалната среща ще бъдат в 10-хилядната зала Penang International Sports Arena, в която ще бъде изграден стъклен корт.

Никол Дейвид, която през януари отбеляза 90 месеца начело на световната ранглиста, ще се опита на родна земя да удължи собствения си рекорд по спечелени световни титли на осем. Тя спечели и последния турнир през 2012 г. на Каймановите острови.

"Правителството на щата направи този огромен жест към мен и Лоу Уи Уър - да организира шампионата в нашия роден град. След като спечелих петата ми титла, имаше разговори с управляващите, че сме способни да домакинстваме световното в Пенанг и ето, че това е факт", заяви Дейвид на церемонията по обявяването на домакина на световното.

Световното първенство по скуош за жени за 2014 година трябва да се състои по-късно. До момента няма кандидати, така че нищо чудно то да се проведе на свой ред през 2015-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини