Цвети с девета поредна победа



13-01-2014 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се наложи с 6:3, 6:2 над Силвия Солер-Еспиноса от Испания в първия кръг на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Шампионката от Сидни Цвети, която направи днес скок в световната ранглиста от 50 позиции до №57, спечели двубоя за 1 час и 17 минути и записа девета поредна победа.

Цвети започна устремено и печелеше с лекота сервис геймовете си. Пловдивчанката имаше точки за пробив във втория и четвъртия гейм, но испанката се спаси. В шестия обаче Пиронкова направи брейк за 4:2. След това в деветия гейм тя сервираше за сета и го затвори с игра на нула. В цялата част българската прима не загуби нито една точка при свое подаване.

Във втората част Солер-Еспиноса започна да чете по-добре сервиса на Цвети и дори стигна до точка за пробив в четвъртия гейм, която обаче първата ни ракета отрази, за да стане резултатът 2:2. Веднага след това Пиронкова сама постигна брейк, който после затвърди за 4:2. Серията на българката продължи с нов пробив и при 5:2 тя сервираше за място във втория кръг. Пловдивчанката отрази точка за пробив, сбед което стигна до мачбол, който реализира.

Във втория кръг Цветана се изправя срещу №17 в схемата и световната ранглиста Саманта Стоусър. Австралийката е спечелила и трите си мача срещу пловдивчанката, като даже няма загубен сет. За последно те играха през ноември в София групите на Турнира на шампионките, където Пиронкова отстъпи с 1:6, 4:6. Българката вече си осигури 70 точки за световната ранглиста.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини