Шабана и Дейвид с титлите в Ню Йорк



25-01-2014 00:00 | Станко Димов
Амър Шабана от Египет и малайзийката Никол Дейвид триумфираха с титлите от елитния скуош турнир J.P Morgan Tournament of Champions, който се провежда на старата гара в Ню Йорк "Гранд сентрал терминал".

При мъжете 33-годишният левичар от Кайро не даде никакви шансове на водача в схемата на първото състезание от Световните серии за сезона Грегори Готие от Франция и го победи с 11:8, 11:3, 11:4 за само 42 минути игра. Така бившият номер едно Шабана попречи на своя съперник да оглави еднолично световната ранглиста за януари, където начело е Ник Матю.

Прекаралият на върха 30 месеца египтянин изигра блестящо мача и не даде никакви шансове на Готие. Така Амър Шабана взе първа титла от Световните серии от 2011 година.

"Грег може би не беше в най-добрата си форма тази вечер и аз се възползвах от това. Мога да си спомня много наши двубои, в които съм давал всичко от себе си, а той ме е побеждавал с 3-0 гейма. Така че съм щастлив да спечеля в Ню Йорк отново след 8 години", заяви шампионът Шабана.

При дамите световната номер едно Никол Дейвид победи втората в класацията англичанка Лаура Масаро с 11:4, 13:11, 11:4 след 45 минути игра. Така азиатката спечели кристалния трофей за първи път в кариерата си.

Интрига имаше само във втория гейм, когато британката поведе с 6:1 и 7:3 точки, но Дейвид успя да я настигне и да спечели в продължението.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини