Петя срещу индонезийки в Англия



05-03-2014 00:00 | Станко Димов
Петя Неделчева започва днес участието си в 104-ото издание на Откритото първенство на Англия по бадминтон, което се провежда в Бирмингам и е от най-високата категория Суперсерии Премиер с награден фонд 400 000 долара.

Най-титулованата българка играе на единично срещу Белетрикс Манупути от Индонезия. При успех Неделчева ще срещне почти сигурно осмата поставена Цу Ин Тай от Тайван.

На двойки Петя и шотландката Имоджен Банкиър се изправят, също днес, срещу преминалите през квалификациите индонезийки Андини и Нурайда. При победа във втори кръг европейките ще играят срещу водачките в схемата Ван и Ю от Китай.

Неделчева записа най-доброто българско класиране в най-стария турнир по бадминтон в света през 2011 година. Тогава старозагорката стигна до полуфиналите, където отстъпи в оспорван двубой на японката Ерико Хиросе.

Бронзовата медалистка от европейското първенство Линда Зечири беше първа поставена в квалификациите в Бирмингам. Левичарката от София отпадна на старта след загуба от рускинята Наталия Перминова с 21:10, 22:24, 19:21.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини