Раонич и Федерер на четвъртфинал



12-03-2014 00:00 | Станко Димов
Канадецът Милош Раонич се класира за четвъртфиналите на турнира в Индиън Уелс, който е от категория "Мастърс 1000". Десетият в схемата надделя над олимпийския шампион Анди Мъри след 4:6, 7:5, 6:3.

Петият поставен англичанин взе първия сет и във втория владееше положението почти да края. Роденият в Подгорица Раонич обаче се пребори за успеха в частта. В третата Раонич направи два пробива, а допусна един и заслужено спечели двубоя, в който Мъри отново имаше проблеми с подаването си, докато Милош наниза цели 15 аса.

Следващият съперник на канадеца е Александър Долгополов. Украинецът, който отстрани шампиона от миналата година Надал, нямаше големи затруднения срещу Фабио Фонини от Италия и го победи с 6:2, 6:4.

Четирикратният шампион в Индиън Уелс Роджър Федерер също е четвъртфиналист. Швейцарският ас отстрани друг тенисист над 30 години - Томи Хаас, с 6:4, 6:4. Съперник на Федерер след това е южноафриканецът Кевин Андерсън, който нанесе първо поражение за 2014 г. на победителя от Мелбърн Станислас Вавринка и спечели със 7:6(1), 4:6, 6:1.

В друг четвъртфинал ще се срещнат Джон Иснър и отстранилия Григор Димитров Ернестс Гулбис.

При дамите в единия полуфинал ще се срещнат Агнешка Радванска и Симона Халеп. Втората в схемата полякиня отстрани двукратната шампионка от Индиън Уелс Йелена Янкович със 7:5, 2:6, 6:4. Румънката, която е №7 в света, пък спря квалификатнката от Австралия Кейси Делакуа с 6:2, 6:2 и така си осигури влизане в Топ 5 за първи път в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини