Федерер срещу Джокович на финала



16-03-2014 00:00 | Станко Димов
Няма да има нов шампион в турнира в Индиън Уелс при мъжете. Това се разбра, след като за финала се класираха четирикратният победител Роджър Федерер и двукратният Новак Джокович. Двамата са играли 32 пъти и швейцарецът води със 17-15 победи, но в мачовете за титла има равенство между тях от 4-4.

Федерер спря пътя на Александър Долгополов от Украйна, като спечели срещу него с категоричното 6:3, 6:1 при силен вятър. 32-годишният Роджър не даде шансове на своя опонент и сервираше великолепно, като постигна 7 аса. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем се класира за петия си финал в Калифорния без да загуби и сет.

"Условията за игра бяха тежки и за двама ни. Мисля, е сервирах наистина добре и това ми даде повече шансове. Александър изигра страхотен турнир, така че днес записах голяма победа. Чувствам се великолепно, че стигнах до трети финал за годината", заяви Федерер след срещата.

Доста по-оспорван беше другият полуфинал. В него световният №2 Новак Джокович надигра американеца Джон Иснър със 7:5, 6:7(2), 6:1. Сърбинът трябваше да отрази 3 сетпойнта в десетия гейм на първия сет. След това Ноле на свой ред проби и после взе частта. Във втората той на два пъти сервираше за мача, но Иснър се спасяваше и стигна до тайбрек, който спечели.

Силите на американския гигант стигнаха дотук и в третия сет Джокович бе пълен господар на корта.

На финала при жените в Индиън Уелс днес се срещат Агнешка Радванска от Полша и италианката Флавия Пенета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини