Никол Дейвид отпадна сензационно



22-03-2014 00:00 | Станко Димов
Никол Дейвид няма да има възможност да спечели осма световна титла в скуоша. Египетската тийнейджърка Нур ел Шербини спря несменяемата водачка в ранглистата на полуфиналите на шампионата на планетата, който се провежда в родния град на малайзийката Пенанг. За трофея африканката ще спори с Лаура Масаро от Англия.

Невероятното представяне на 18-годишната състезателка от Александрия доведе до успеха срещу Дейвид с 4:9, 11:9, 11:6, 2:11, 11:9 след един час игра пред 2000 зрители в SPICE Arena. След поделено надмощие се стигна до решителната пета част. Въпреки мощната подкрепа 30-годишната Никол не успя да наложи волята си в нея и Нур поведе с 9:6 точки. При 10:9 стигна до мачбол, удържа нервите си и го реализира, което смълча публиката.

Ел Шербини стана първата непоставена от повече от 20 години, която стига финал. Тя е и най-младата, която ще играе за титлата, а също и втората египтянка след Омнея Абдел Кави през 2010 г.

"Толкова съм щастлива! Не съм си и помисляла, че мога да спечеля този мач. Винаги съм губила от Никол с по 0-3 гейма, трудно се печелят точки срещу нея. Бях решила просто да се забавлявам на корта и че нямам какво да загубя. Съжалявам за нея, че я победих пред тази голяма публика. Но напрежението явно беше върху нея", коментира трикратната световна шампионка за девойки Ел Шербини, която се класира за своя шести финал при жените, но първи от повече от година.

В другия полуфинал втората поставена Лаура Масаро се наложи над друга скуошистка от Египет - №3 Раним ел Уелили с 11:9, 11:7, 6:7, 11:7. ЗА 30-годишната звезда от Престън това е втори пореден финал на световно първенство.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини