Неделчева с втори медал от европейско



25-04-2014 00:00 | Станко Димов
Петя Неделчева и нейната партньорка на двойки Имоджен Банкиър от Шотландия се класираха на полуфинал на Европейското първенство по бадминтон в руския град Казан. Така четвъртите в схемата си осигуриха поне бронзови медали.

Неделчева и Банкиър се наложиха над Саманта Барнинг и Ирис Табелинг от Холандия с категоричното 21:11, 21:8 за 33 минути.

Така 31-годишната Петя ще вземе второ европейско отличие. През 2010 година в Манчестър тя се окичи със сребро отново на двойки и отново с чуждестранна партньорка - Анастасия Руских.

На полуфиналите Неделчева и Банкиър излизат срещу водачките в схемата Кристина Педерсен и Камила Рютер Юл от Дания, които защитават титлата си от "Карскруна 2012".

В другите четвъртфинали с българско участие Габриела и Стефани Стоеви отстъпиха на двойки на вторите в схемата Еефи Мюскенс и Селена Пийк от Холандия с 23:25, 15:21 за 39 минути игра. В първия гейм имаше много обрати. В края му холандките стигнаха до 20:18 точки, но сестрите спасиха двата геймпойнта. В продължението на три пъти Габи и Сиси имаха на свой ред възможност да спечелят частта, но опитните съпернички се измъкнаха в тези ситуации и в крайна сметка след 20 минути игра взеха гейма.

На единично Стефани Стоева пък отстъпи на четвъртфиналите на водачката в схемата Каролина Марин от Испания след 10:21, 15:21.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини