Трета титла за Григор



27-04-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров спечели турнира в Букурещ от категория "АТР 250". На финала водача с схемата срещу шампиона от 2013 г. Лукаш Росол от Чехия със 7:6(2), 6:1 след един час и 20 минути игра.

За 22-годишния ни сънародник това беше трета титла след Стокхолм и Акапулко и втора за сезона. Той постигна успеха на препълнения централен корт, където имаше много българи, както и родителите му Димитър и Мария. Сред знаменитостите в ложите освен патроните на турнира Йон Циряк и Илие Нъстасе, бяха и съгражданите от Констанца Симона Халеп и футболната легенда Георге Хаджи.

Димитров проби още във втория гейм. Веднага след това чехът обаче направи рибрейк за 1:2. Стигна се до маратонския 12-и гейм. В него хасковлията имаше четири сетбола, но всеки път Росол успяваше да се спаси. Така се стигна до тайбрек. Григор беше безкомпромисен и поведе с 5:0 точки. При 6:1 българинът имаше вече пет поредни сетбола и реализира втория, за да спечели частта след 57 минути игра.

Първата ни ракета започна с пробив втория сет. Димитров продължи да доминира на корта и направи втори брейк за 4:1. При 5:1 Гришо поведе с 40:0 при сервис на 28-годишния чех и триумфира при първия си мачбол.

"Благодаря на моето семейство и на треньора ми. Без вас нямаше да стигна дотук. Благодаря и на феновете, които ме подкрепяха. Видях много български флагове по трибуните. През цялата седмица за всички нас бе много трудно заради времето, но всички на турнира се справиха отлично. Благодаря на организаторите, съдиите, подавачите. Ще се видим отново", заяви шампионът, който взе трофея във форма на корона без да загуби и сет.

За успеха Димитров заслужи 250 точки за световната ранглиста, където е №16 сега, но в понеделник най-вероятно ще се изкачи на рекордното 13-о място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини