Матю спечели KPMG Grand Slam Cup



08-05-2014 00:00 | Станко Димов
Световният шампион по скуош Ник Матю спечели елитния турнир KPMG Grand Slam Cup във Франкфурт. На финала англичанинът се наложи над водача в ранглистата и победител в състезанието от 2013 г. Грегори Готие от Франция с 11:4, 3:11, 3:2 след 23 минути игра.

По регламента на еднодневния турнир се играе два от три гейма. При 1-1, както беше на финала, се провежда къс гейм - до една или до пет точки.

"Доволен съм, че спечелих турнира. Беше трудно, но имах малко повече шанс от Грег в края. Това е една чудесна подготовка за Откритото първенство на Великобритания в Хъл", заяви шампионът Матю.

На полуфиналите Ник се наложи над Реми Ашур от Египет с 11:7, 11:9, а Готие надигра германеца Зимон Рьознер с 11:8, 8:11, 1:0.

Интересен е фактът, че Матю и Готие ще играят за трети път в последните 10 дни. Британецът го победи и на финала на Европейското отборно първенство в Ричоне, където Англия триумфира с титлите при мъжете и жените. Утре те ще играят на полуфинала на първенството на Германия в Бьоблинген със своите отбори Вормс (на Матю) и Щутгарт (на Грегори).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини