Шарапова и Бушар на полуфинал след обрати



03-06-2014 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова и Йожени Бушар ще определят едната финалистка на Откритото първенство на Франция. За рускинята това е трети пореден полуфинал в Париж, докато канадката за първи път стига до тази фаза на този турнир.

Шампионката от 2012 година и финалистка от миналия сезон Шарапова направи обрат, за да надиграе 20-годишната испанка Гербине Мугуруса с 1:6, 7:5, 6:1. В първата част родената в Каракас Мугуруса просто помете съперничката си. Маша се съвзе към средата на втория сет и успя да го спечели. Приятелката на Григор Димитров проби в началото на заключителната част, а в следващия гейм отрази пет брейкбола, с което отказа испанката и затвори сравнително бързо двубоя.

"Моята съперничка игра страхотно и удряше мнгоо силно топката. Бях на гейм от загубата, но не се предадох, постепенно подобрих играта си и съм много щастлива, че успях да победа", призна Шарапова след срещата.

Йожени Бушар също игра три сета, за да отстрани друга испанка - Карла Суарес Наваро със 7:6(4), 2:6, 7:5, въпреки че в третия сет губеше с 1:4. Така тенисистката от Монреал стигна до втори пореден полуфинал в Големия шлем след успеха в Мелбърн през януари. Освен това Бушар записа и десета поредна победа на клей, като серията й започна в Нюрнберг по-миналата седмица.

Във важните моменти на заключителната част Жени игра смело и агресивно и успя да изравни за 5:5, след което продължи да доминира и спечели двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини