Пиронкова напусна турнира в Токио



28-09-2010 11:35 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова напусна силния турнир в Токио, Япония. В мач от II-ия кръг, Цвети отстъпи с 4-6, 2-6 на италианката Роберта Винчи.

 

Двубоят между двете се забави с няколко часа заради дъжд, но явно паузата се отрази по-добре на Винчи, която се нуждаеше от малко повече от час, за да гарантира мястото си в следващата фаза на надпреварата.

 

Това бе втори мач между Цвети и Роберта, а италианката записа втора победа.

 

Така Пиронкова пропусна отличен шанс да се класира за 1/8-финал в турнира, където можеше да се изправи срещу Вера Звонарьова в повторение на полуфиналния им сблъсък на Уимбълдън. Все пак за участието си в Токио Пиронкова ще прибере $10 275, както и 70 точки за ранглистата.

 

Следващата спирка пред най-добрата ни тенисистка е Пекин, където в началото на следващата седмица започва нов силен турнир, в който участие ще вземат 9 от първите 10 в света. Изключение прави само световната номер 1 Серина Уилямс, която все още се възстановява от контузия.

 

Японската столица напуснаха още Ана Иванович, Светлана Кузнецова и Мария Кириленко, които също загубиха срещите си от II-и кръг.

 

ВИЖ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини