Квитова - Бушар е финалът за 2014 г.



03-07-2014 00:00 | Станко Димов
Петра Квитова и Йожени Бушар ще се срещнат на финала на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като записаха победи близнаци днес.

Шампионката от 2011 година Квитова спечели дербито на чешките левичарки срещу Луцие Шафаржова със 7:6(6), 6:1. Петра проби в откриващия гейм, но нейната съперничка върна брейка в четвъртия. В завързания тайбрек Квитова излезе поедителка.

Във втората част тя игра освободено, нижеше уинъри от форхенд и направи два пробива - във втория и шестия гейм, за да триумфира в двубоя след един час и 20 минути игра.

Йожени Бушар стана първата канадка на финал на турнир от Горемия шлем на сингъл. 20-годишната тенисистка от Монреал се наложи над третата в схемата румънка Симона Халеп със 7:6(5), 6:2.

Вицешампионката от Париж Халеп започна чудесно двубоя, но навехна глезена си. Тя трябваше да получи лекарска помощ, след което продължи, но беше малко по-предпазлива вече. Бушар взе тайбрека на първия сет.

Във втория тя направи два пробива. В края успя да вземе победата в двубоя едва при шестия си мачбол.

Двете финалистки на Wimbledon имат само един изигран мач помежду си. Миналото лято на турнира в Торонто Квитова победи канадката с 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини