Четвърта победа на Костова в Букурещ



08-07-2014 00:00 | Станко Димов
Националката на България Елица Костова за първи път се класира за осминафиналите на турнир на WTA. Това стана на състезанието от категория "интернешънъл" в Букурещ. Тръгналата от квалификациите тенисистка победи на старта на основната схема Ализе Лим от Франция след 3:6, 6:4, 7:5 след повече от два часа и половина игра. Това беше четвърти пореден успех за родената в Кърджали втора ракета.

Французойката, която е 146-а в света, направи два пробива в първия сет, като отрази и петте точки за брейк на 24-годишната българка.

Костова започна втората част с пробив, който веднага след това затвърди. Националката направи и втори брейк за 4:1. Лим върна веднага единия. При 5:4 Елица сервираше за изравняване на частите. Тя го направи с гейм на нула и след един час и 24 минути игра всичко започваше отначало.

В решителния сет българката успя да направи важния пробив в 11-ия гейм и после успя да затвори мача, въпреки съпротивата на приятелката на Жереми Шарди.

На осминафиналите Елица Костова излиза срещу румънката Моника Никулеску. За достигането си до тази фаза националката взема 48 точки за световната ранглиста, където е №244 сега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини