Костова отпадна на осминафинал в Букурещ



09-07-2014 00:00 | Станко Димов
Елица Костова отпадна на осминафиналите на турнира от категория "интернешънъл" в румънската столица Букурещ, който е с награден фонд 250 000 долара. Тръгналата от квалификациите националка за "Фед къп" записа четири победи, преди да отстъпи днес на №68 в световната ранглиста Моника Никулеску с 5:7, 5:7 след 2 часа и 20 минути игра в равностоен мач. Така Костова пропусна шанса да стигне първи четвъртфинал в турнир на WTA в кариерата си.

Никулеску стигна до пробив з 6:5, след което сервираше за спечелване на частта. Костова отрази един сетбол, но при втория румънката успя и първото действие приключи след 62 минути игра.

Вторият сет започна с пробив на представителката на домакините. В третия гейм Елица спаси нови точки за пробив, преди да вземе подаването си за 1:2. Веднага след това 24-годишната българка направи първия си брейк в мача и изравни геймовете. Костова нанесе нов удар с пробив за 5:3 и вече сервираше за изравняване на частите. За съжаление Моника Никулеску обаче направи рибрейк. Възходът на румънката продължи и тя проби отново, за да поведе с 6:5. После Никулеску затвори мача с гейм на нула.

За представянето си в Румъния Елица Костова заслужи 48 точки за световната ранглиста, където е №244 сега, но ще направи голям скок в понеделник.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини