Голям турнир по ракетлон в София



29-07-2014 00:00 | Станко Димов
За четвърта поредна година София ще бъде домакин на голям турнир по ракетлон - четирибоят, който обединява тенис на маса, бадминтон, скуош и тенис на корт. От 8 до 10 август в Националната спортна академия ще се състои кръг от веригата International World Tour като състезанието е с награден фонд 1000 евро.

Най-добрите български състезатели в този сравнително нов спорт ще вземат участие в турнира. Николай Ангелов и Стелиян Станков (на снимката) ще участват на единично и заедно на двойки в категория "Елит". За двамата това ще бъде последна проверка преди Световното първенство на сингъл, което е в края на август в Англия.

В София ще видим и балканският шампион по скуош Стоил Жилев. Той ще играе и на смесени двойки с бившата девическа бадминтон националка Бистра Манева.

В категория "над 50 години" ще се състезава легендата в бадминтона Желязко Вълков. Негови опоненти за титлата ще бъдат Любомир Тодоров и Минчо Станчев. Хасковлията ще участва и на двойки в категория "Б", заедно със своя син Вълко Желязков. Тук са още дуетите Георги Алексиев/Любомир Тодоров, Иван Манев/Ники Марков, Александър Николов/Милен Пенев и Минчо Станчев/Петар Живковски (Македония).

В турнира в София ще видим ракетлонисти от България, Швеция, Австрия, Израел, Румъния и Македония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини