Ясен е жребият на българките за световното



12-08-2014 00:00 | Станко Димов
В Куала Лумпур беше изтеглен жребият за световното първенство по бадминтон, което ще се проведе в Копенхаген от 25 до 31 август. Камерното българско участие включва четири жени - Линда Зечири, Петя Неделчева, Габриела Стоева и Стефани Стоева - всичките част от националния отбор, завоювал историческия бронзов медал от европейския шампионат в Базел през февруари.

На единично Линда Зечири играе в първи кръг срещу рускинята Олга Голованова. При успех бронзовата медалистка от европървенството през 2012 г. в Ландскруна ще се изправи срещу №11 в схемата П.В. Синдху от Индия.

Другата българка на сингъл е Петя Неделчева. Тя започва срещу Мария Улитина от Украйна. При очаквана победа на 31-годишната старозагорка, тя очаква 13-ата поставена Саяка Тяакахаши от Япония.

На двойки при жените европейските шампионки за девойки до 18 години Габриела и Стефани Стоеви играят в първи кръг срещу Чен Уен Син/Сие Пеи Чен от Тайван. Ако успеят да ги преодолеят ще срещнат №6 Джън и Со от Южна Корея.

Бронзовите медалистки от европейското в Казан тази година Петя Неделчева и Имоджен Банкиър от Шотландия стартират срещу индонезийките Андини и Нурайда. При победа те излизат срещу 16-ите в схемата южнокорейки Ли и Шин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини