Димитров отстъпи на Янович в Синсинати



13-08-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Григор Димитров допусна загуби в първия си двубой на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. Поставеният под №7 българин отстъпи с 4:6, 6:3, 3:6 на Йежи Янович от Полша в мач от втория кръг.

В първата част 203-сантиметровият Янович проби в деветия гейм на нула подаването на Гришо и след това сервира успешно за спечелване на сета.

Във втория Димитров доминираше и поведе с 5:1 след два пробива. Полякът успя да върне единия брейк, но в деветия гейм 23-годишният хасковлия успя да затвори сета и да изравни общия резултат.

За съжаление Йежи Янович проби за 2:0 гейма и до края на двубоя не позволи на съперника си да стигне дори до точка за връщането му. В осмия гейм Димитров изоставаше с 0:40, но успя да спаси трите мачбола и все пак да намали резултата. Сервирайки за мача, обаче, полякът не сгреши и се класира за трети кръг.

Мачът ще бъде запомнен и с няколкото скандала, които се заформиха заради отсъствието на системата хоук-ай на корта в Синсинати. Очаквано главно действащо лице в тях бе Янович, но на практика съдиите ощетиха много сериозно Григор Димитров в последния гейм на мача, когато очевиден аут на 203-сантиметровият поляк при 0:0 бе отсъден в негова полза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини