Зечири и Неделчева фаворитки в София



17-08-2014 00:00 | Станко Димов
От 18 до 21 август в столичната зала "София" ще се проведе международен турнир по бадминтон от категорията "Интернешънъл серийс", който е с награден фонд 5000 долара. На него ще бъде тествана новата систеза за отчитене на резултата в два от три гейма до 11 точки без продължения.

Фаворитки при жените са Линда Зечири и Петя Неделчева, които са поставени съответно под номер едно и две в схемата. За двете националки това състезание е последна проверка преди световното първенство, което стартира на 25 август в Копенхаген.

Водачката Зечири започва с мач срещу Кубра Караташ от Турция. Миналата година левичарката загуби на финала от Стефани Стоева. И Неделчева ще играе в първия кръг срещу турска бадминтонистка - Бусра Унлу.

Петя е №2 и в схемата на двойки, където си партнира с Димитрия Попстойкова. Те почиват в първия кръг, а на осминафиналите излизат срещу българския дует Румяна Иванова и Габриела Колисова.

При мъжете четирима българи намериха място в основната схема. Благовест Кисьов е седми поставен и очаква състезател от квалификациите на старта. Стилиян Макарски започна с мач срещу №3 Изток Утроша от Словеия. Иван Русев ще играе срещу Синан Зорлу от Турция. Гергин Недялков се изправя срещу украинеца Андрий Зинухов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини