Федерер и Серина показаха класа



27-08-2014 00:00 | Станко Димов
Двамата 17-кратни шампиони от Големия шлем Роджър Федерер и Серина Уилямс започнаха участието си на Откритото първенство на Съединенните щати с убедителни победи и демонстрация на световна класа.

Федерер, който е печелил 5 пъти титлата в Ню Йорк, спечели с 6:3, 6:4, 7:6(4) срещу Маринко Матошевич от Австралия. Мачът от нощната сесия беше наблюдаван от баскетболната легенда Майкъл Джордън, който се срещна след мача с швейцарския маестро.

Матошевич принуди Роджър да покаже какво може, след като го проби в третия сет. Вторият в схемата успя да върне брейка и стигна до тайбрек. В него поведе с 6:4 точки и приключи двубоя с безапелационен смач. Във втория кръг Федерер ще играе отново с представител на Зеления континент - Сам Грот.

При дамите водачката в световната ранглиста Серина Уилямс започна преследването на трета поредна купа на US Open. Тя спечели американското дерби срещу левичарката Тейлър Таунсенд с 6:3, 6:1. Това беше 73-а победа на Серина в турнира. Следващата опонентка на шампионката е пак нейна сънародничка и се казва Ваня Кинг.

Ако отново спечели трофея, Уилямс ще изравни във вечната класация в Големия шлем Крис Евърт и Мартина Навратилова. Водачка е Маргарет Корт с 24, следвана от Щефи Граф с 22 и Хелън Уилс Мууди с 19 титли.

Сензация поднесе 15-годишната американка Кетрин Белис. Тя отстрани поставената под №12 словачка Доминика Цибулкова с 6:1, 4:6, 6:4. Така тийнейджърката, която е №1211 в световната ранглиста, стана най-младата тенисистка с победа в Ню Йорк след Анна Курникова през 1996 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини