Димитров победи и чака Джокович



02-10-2014 00:00 | Станко Димов
Поставеният под №5 Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира в Пекин, който е от категория "АТР 500". Първата ракета на България се наложи със 6:4, 6:4 над Пабло Андухар от Испания за един час и 23 минути игра. Следващият му съперник е Новак Джокович.

В първата част двамата си размениха по три пробива в първите девет гейма. В края, при 5:4 Григор подаваше за спечелването на сета, но испанецът направи брейк. Веднага след това обаче 23-годишният хасковлия стигна до сетбол и го реализира.

Втората част беше противоположна с предишната. В нея всеки печелеше подаването си, къде по-лесно, къде по-трудно. В заключителния десети гейм Димитров издебна своя миг. Той поведе с 40:15 при сервис на Андухар и спечели срещата още при първата си възможност.

За достигането до четвъртфинал българинът заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е №10 сега. На четвъртфиналите Гришо очаква световния номер едно Джокович. Двамата са играли общо пет пъти. Димитров записа единствената си победа над сърбина миналата година в Мадрид на клей, когато се наложи със 7:6, 6:7, 6:3. За последно двамата се срещнаха в епичния полуфинал на Wimbledon това лято. Ноле спечели с 6:4, 3:6, 7:6, 7:6.

Григор и Джокович направиха съвместна тренировка в Пекин преди началото на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини