Убедителна Пиронкова в Линц



07-10-2014 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова започна с лесна победа участието си на турнира в зала в австрийския град Линц, който е от категория "интернешънъл". Първата ракета на България победи играещата с "уайлд кард" Лиза-Мария Мозер от Австрия с 6:2, 6:3 за точно един час игра на централния корт.

В първата част Цвети направи два пробива и я спечели лесно само за 25 минути. Пловдивчанката направи първия брейк за 2:0 гейма. В последната, осма игра, тя поведе с 40:0 при подаване на съперничката и затвори сета още при първата възможност след двойна грешка на намиращата се едва на 395-ата позиция в световната ранглиста Мозер.

Пиронкова започна втория с 0:30, но след четири отлични сервиса, спечели подаването си. Българската прима отново постигна пробив, този път за 3:1. Моментно отпускане на Цвети в следващия гейм позволи на австрийката да стигне до първи точки за брейк и да го постигне. Шампионката от Сидни веднага възвърна концентрацията си, поведе с 40:15 и отново излезе с пробив напред - 4:2. След това Пиронкова затвърди и беше само на гейм от класиране на осминафиналите. Веднага 27-годишната ни националка стигна и до мачбол, но не успя да вкара ретура. В десетия гейм тя сервираше за мястото във втория кръг. Тя поведе набързо с 40:0 и триумфира при третата си възможност.

"По-лесно ми беше да играя срещу тенисистка, която не съм виждала. Доволна съм от представянето си. Благодаря не публиката, че ме подкрепяше, въпреки че играх срещу австрийка", коментира българката в интервюто на корта с Барбара Шет.

За достигането до тази фаза Цветана заслужи 30 точки за световната ранглиста, където е №44 сега, както и 2669 евро от наградния фонд. Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде определена от мача в сряда между водачката в схемата Йожени Бушар от Канада и австрийката Патриция Майер-Ахлайтнер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини