Димитров отстъпи на финала



19-10-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров отстъпи на финала на турнира в зала в Стокхолм, който беше от категория "АТР 250" и не успя за защити титлата си. Вторият поставен българин загуби от водача в схемата Томаш Бердих в шведската столица със 7:5, 4:6, 4:6 след близо два часа и половина игра.

В първата част Гришо допусна пробив за 3:4. При 5:4 196-сантиметровият чех сервираше за сета, но Димитров игра смело, стигна до точка за връщане на брейка и успя да го реализира след грешка на Бердих. В 12-ия гейм 23-годишният хасковлия поведе с 40:15 и реализира втория си сетбол.

В следващата част Бердих стартира с пробив. До края на сета Григор търсеше начини да го върне, но не успя и така общият резултат беше изравнен.

За съжаление чешкият тенисист направи брейк и в началото на третия сет. При 3:5 Гришо сервираше за оставане в двубоя. Той го направи убедително. Томаш Бердих вече подаваше за спечелване на трофея. Той поведе с 40:15 и приключи мача с ас.

"Поздравявам Томаш за титлата, винаги играем с теб по 3 сета. Трудно е да загубиш финал, едва за втори път ми е. Надявам се догодина да спечеля пак тук. Благодаря на всички за подкрепата", заяви хасковлията при награждаването.

За Григор Димитров това беше шести финал в кариерата му. Той спечели титлите в Стокхолм през 2013 година и в Акапулко, Букурещ и Куинс клъб през тази.

Следващата седмица българинът играе на турнира в Базел от категория "АТР 500", където е поставен под №5. В първия кръг Гришо излиза срещу младия германец Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини