Пиронкова с втора загуба в София



29-10-2014 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова загуби и втората си среща на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Германката Андреа Петкович я надви със 7:5, 6:2 в двубой от Група „Средец”, който продължи повече от два часа.

По-късно тази вечер е четвъртият двубой от групата, който противопоставя Доминика Цибулкова (Словакия) и Карла Суарес Наваро (Испания).

Заради натоварения трафик в София, зрителите не успяха да заемат местата си за началото на срещата и това се наложи да се случи в първите няколко гейма.

Иначе двубоят започна с изключително дълги и оспорвани разигравания, което бе и сериозно предизвикателство за физическата издържливост на двете състезателки. В ключовия седми гейм, с втория си пробив в мача, Петкович поведе с 4:3, а малко след това за първи път да затвърди брейка – 5:3.

При 5:4 родената в Босна тенисистка сервираше за първата част, но Цвети не беше казала последната си дума. Българката поведе с 40:30, след което Петкович „помогна” с форхенд в аут – 5:5. Последваха обаче два гейма на сметката на германката, с което тя си подпечата преднина в резултата – 7:5 след рекордните за турнира час и 27 минути игра.

Първият пробив във втория сет дойде в петия гейм и бе дело на Петкович, която при 40:15 в своя полза завърши с печеливш удар от форхенд по правата. В ответния гейм, след изключително злощастна за Пиронкова отскочила топка от мрежата, пробивът бе затвърден, а часовникът отчете точно 2:00 часа игра. Някъде тук интригата приключи, защото Петкович успя да осъществи втори пробив, след което си подпечата й крайния успех.

"Ако бях спечелила първата част, по съвсем друг начин би могъл да се развие мача, защото тук има и силен психологически аспект. Въпреки че загубих сета аз не се отчаях и в никакъв случай не съм спряла да се боря. Просто Андреа днес беше като стена и не даваше никакви лесно топки", заяви Цвети на пресконференцията след мача.

В друг двубой Гарбине Мугуруса от Испания беше категорична срещу водачката в схемата Екатерина Макарова и я победи с 6:2, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини