И Ноле с бърз успех в Лондон



11-11-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович започна по много убедителен начин защитата на титлата си от ATP World Tour Finals. В първи двубой от група А Ноле разгроми шампиона от US Open Марин Чилич с 6:1, 6:1 след само 56 минути игра. Така сърбинът повтори резултата от победата на Стан Вавринка срещу Томаш Бердих в същата група.

Джокович, който стана баща на син на 21 октомври, беше безпощаден и записа 11-а победа срещу хърватския си опонент в също толкова срещи. Това беше и 58-и успех на белградчанина за сезона.

Интрига в мача имаше до втория гейм на първата част, когато след три равенства Новак измъкна подаването си. Последваха 5 поредни гейма за него с три пробива. Частта приключи само за 27 минути.

Победителят от Wimbledon допусна брейк за 2:1 във втория сет, но след това отново направи силна серия, подпомогнат и от много грешки на Чилич, и приключи набързо срещата.

"Победа в два сета ми помага много за остатъка на турнира. Но аз ще опитам да спечеля във всеки един мач", закани се Новак Джокович.

Във вторник от 16 часа българско време на корта излизат Роджър Федерер и Кеи Нишикори. В късния двуБой от група Б се срещат записалите загуби в първите си мачове Анди Мъри и Милош Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини