Бадминтонът раздаде награди



11-11-2014 00:00 | Станко Димов
Българската федерация по бадминтон получи и раздаде награди. Пресклуб България награди националките Линда Зечири, Петя Неделчева, Габриела Стоева и Стефани Стоева за бронзовия медал от Европейското отборно първенство в Базел през февруари.

След това федерация пък награди състезателките и треньора на Стоеви Гюнтер Хубер за същото, както и за бронза на Неделчева на двойки от европейското в Казан през април. Състезателките благодариха на БФБадминтон.

За отпадането в квалификациите за Европейското първенство за смесени отбори след загуба от Ирландия в неделя, председателят д-р Пюзант Касабян заяви, че България изобщо не е планирала да участва на квалификационния турнир в Дъблин и не била подала заявка. От евроцентралата обаче направо ги сложили в урните при жребия. При протеста от наша страна, федерацията била заплашена с глоба и административни санкции.

От 14 до 16 ноември Стара Загора е домакин на Балканиадата за мъже и жени. Първоначално Бургас трябваше да приеме проявата. При дамите националките са абсолютни фаворитки като в състава са Линда Зечири, сестри Стоеви и Димитрия Попстойкова.

За олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. д-р Касабян се надява да се класира състезателка на единично, където с шансове са Линда Зечири (№38 в световната ранглиста), Петя Неделчева (№45) и Стефани Стоева (№46), както и двойката Габриела и Стефани Стоеви. Той смята, че и Благовест Кисьов има шансове за квота при мъжете. Квалификациите за Рио започват през май догодина, веднага след европейските игри в Баку.

Генсекът на БФБ Володя Златев се оплака от орязване на бюджета. Като пример той посочи, че за Откритото първенство на България по бадминтон през октомври държавата е отпуснала едва 12 000 лева, а само наградният фонд на турнира е бил 15 000 долара. Той изрази надежда зала "София" да продължи да бъде европейски бадминтон център, въпреки че договорът с Национална спортна база ЕАД изтича в края на 2014 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини