Джокович запази първото място



14-11-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович ще посрещне новата 2015 година на същата позиция. Това стана ясно, след като сърбинът победи с лекота с 6:2, 6:2 Томаш Бердих от Чехия и записа трети успех в група А на заключителния турнир на осемте най-добри на АТР в Лондон.

Джокович, който спечели последните две издания в зала "О2", излиза утре срещу Кеи Нишикори в първия полуфинал в събота от 16 часа наше време. В другия Роджър Федерер очаква Стан Вавринка (22 ч), който победи Марин Чилич.

Ноле наложи бързо волята си и поведе с 5:2 с два пробива. В осмия гейм белградчанинът дръпна с 40:15 и ликува още при първия си сетбол след ретур на Бердих в аут.

Във втората част Джокович беше още по-убедителен. Той стартира с 4:0 и след това намали темпото. Отново се стигна до 5:2 и сърбинът вече подаваше за победата. Той поведе с 40:0 и сполучи още при първата възможност. Срещата продължи точно 68 минути.

В последния мач от груповата фаза Стан Вавринка се нуждаеше от един сет срещу Марин Чилич, за да си осигури полуфинал срещу своя сънародник и приятел Федерер. Шампионът от Мелбърн се наложи над победителя от Ню Йорк с 6:3, 4:6, 6:3 и зае второто място в групата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини